Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за бензиновата помпа.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за бензиновата помпа.

Колеги, на много от колите в които съм се возил като дадеш на контакт преди да запалиш се усеща как заработва бензиновата помпа за малко и спира. При мен тя никога не спира. Въпросът ми е това нормално ли е и от къде идва тази разлика? Може би имо нещо общо с това дали колата е моно или пълна инжекция?
    2003 166 3.0 V6 Distinctive, 2016 Skoda Fabia 1.2TSI DSG
    ex 33 1.5 Boxer, 155 1.8 T.S., 156 2.0 T.S., 166 2.5 V6, 159 2.4 JTDm Q-Tronic
    sigpic

За пълната инжекция трябва да спре, ако не е запален двигателя. Виж дали не ти е слепило релето за помпата, някъде късо, иначе отиваш на компютър

Comment

Може да не е залепнало релето а направо да го няма и да е вързана направо
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Реле има, доскоро беше с газ колата и на газ помпата въобще не се обаждаше като дам на контакт. Ама вече в какво състояние е релето, ще видим. На компутър никой досега не е успял да се върже към моя таралясник, а доста време са пробвали в няколко сервиза. не намират вход ама това е друг въпрос.

И все пак няма ли и коли чиито помпи да не изклиучват? Един майстор ми каза че имало ама не го знам колко е майстор. Мерси за инфото
        sigpic

Comment

Има, моята lancia hf turbo беше така
          33 8v 90 г

Comment

Ами

Ами и мойта алфа 33(1.5iE) имаше същия проблем-като дам на контакт и помпата работеше, но баща ми превърза кабелите на помпата и сега работи както трябва-като я запаля.Ще го питам какво е направил и ще кажа.
            sigpic
            Alfa Romeo 33 1.5iE-EX
            BMW E30
            BMW E36

Comment

Първоначално публикувано от Vesko84
              И все пак няма ли и коли чиито помпи да не изклиучват?
              има има не се притеснявай

Първоначално публикувано от stranger
              За пълната инжекция трябва да спре, ако не е запален двигателя. Виж дали не ти е слепило релето за помпата, някъде късо, иначе отиваш на компютър
              и защо колега си мислиш, че това е валидно само за пълна инжекция
              имам приятел с кола(не Алфа) моно инжекция, на който си му изключва както си трябва, а и междудругото аз не съм чувал за Алфа моноинжекция поне не и сред по масовите модели и тези от близкото минало, пък и като се замисля, не съм много сигурен, но май въобще Алфа нямат моноинжекционен двг
              ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
              ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

Мерси много на всички.

Grozdan:

Ами и мойта алфа 33(1.5iE) имаше същия проблем-като дам на контакт и помпата работеше, но баща ми превърза кабелите на помпата и сега работи както трябва-като я запаля.Ще го питам какво е направил и ще кажа.
                искаш да кажеш че ако задържиш по дълго на контакт и вече спира, нали? Ако пратиш подробна информация как сте го оправили ще си безценен

От друга страна Zlatko i Kostadin ме поуспокоиха че може и така да си е нормално, още повече че и Гроздановата е била така.
                sigpic

Comment

A

Веско нещо НЕ си разбрал.Преди със самото включване се пускаше помпата и не спираше въобще докато колата е на контакт.Сега когато не на контакт помпата въобше не се пуска.Със самото завъртане на стартера помпата почва да работи.
                  sigpic
                  Alfa Romeo 33 1.5iE-EX
                  BMW E30
                  BMW E36

Comment

Сега когато не на контакт помпата въобше не се пуска.

Да, малко се обърках Искаш да кажеш че след намесата ве4е помпата не работи преди да си завъртял стартера? Този вариант не го знаех. Бързо ли пали сега?
                    sigpic

Comment

Д

Да вече година и половина без проблеми и пали ма -20
                      sigpic
                      Alfa Romeo 33 1.5iE-EX
                      BMW E30
                      BMW E36

Comment

Working...
                      X